Två år sedan sveket

Posted by björn on

Idag för två år sedan så röstades det om den så kallade FRA-lagen som ger staten rätt, via FRA, att övervaka all kabelburen trafik som passerar Sveriges gräns. Det här innebär t ex att all e-post som du skickar som på något vis passerar Sveriges gräns potentiellt kommer att automatiskt läsas av och lämnas över för vidare behandling. Lägg där till att FRA har ett undantag från PUL som bland annat ger dem rätten att lagra dina politiska åsikter och sexuella läggning.

I vårt avlånga land så har vi folkvalda som vi väljer in till riksdagen för att föra vår talan i de beslut som riksdagen tar. De folkvalda representanterna har i samband med att de ställt upp på sina respektive partiers vallistor sagt att de tror på vissa grundläggande värderingar för sina respektive parti och i vissa fall har de även något som de själva tror på. En regering som tvingar igenom beslut mot riksdagsmännens vilja är inte regeringsduglig.

Så för att minnas detta svek så vill jag lyfta fram Fredrick Federley med en sång från Youtube.

Till hösten så har vi val till riksdagen och till det valet så finns det ett parti som står upp för din rätt till privat kommunikation. Internet glömmer aldrig och jag hoppas att du inte glömmer bort vilka som tycker att domstolar är överskattade och tycker att det är bäst om vi inte pratar politik alls.

Text och musik pencingmaster.

Det fanns en tid då jag trodde på etik
Då jag litade på dom som bedrev politik
Men allt ändrades den dagen då du spelade teater i riksdagens talarstol
Det vara bara tomma ord
Jag trodde att du var en man med karaktär
Men du sålde ut din själ för att köra karriär
Partipiskan ven och Fredrick blev feg

[Ref]
Fredrick Federley - jag trodde så på dig
Du verkade va’ en man med moral och höga ideal
Fredrick Federley - du har svikit mig
Du förlora min respekt när du sa ja till FRA!
Som gör att staten får läsa min mejl och dom får övervaka mej
O varje steg jag tar och alla kontakter som jag har
Och allt beror på dig, Fredrick Federley!

Du har sålt ut svenskarnas integritet,
Och du vill att vi ska stå och applådera dej för det
Du vill vara en hjälte, du vill hyllas för ditt svek
Men vi går inte på ert smutsiga politiska spel
Du vill övervaka allt, ingen ska längre vara fri
Ett märkligt sätt att försvara vår demokrati
Här kommer nått jag aldrig förut sagt:
POLITIKERFÖRAKT

[Ref] Fredrick Federley - jag trodde så på dig
Du verkade va’ en man med moral och höga ideal
Fredrick Federley - du har svikit mig
Du förlora min respekt när du sa ja till FRA!
Som gör att staten får läsa min mejl och dom får övervaka mej
O varje steg jag tar och alla kontakter som jag har
Och allt beror på dig, Fredrick Federley!

Sverige går in i en ny tid
Där staten ser allt du gör
x 2
Och det på grund av dej, Fredrick Federley!

[Ref]
Fredrick Federley - jag trodde så på dig
Du verkade va’ en man med moral och höga ideal
Fredrick Federley - du har svikit mig
Du förlora min respekt när du sa ja till FRA!
Som gör att staten får läsa min mejl och dom får övervaka mej
O varje steg jag tar och alla kontakter som jag har
Och allt beror på dig, Fredrick Federley!